"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Kate Morton "The Distant Hours" (Tolimos valandos)

"A long lost letter arrives in the post and Edie Burchill finds herself on a journey to Milderhurst Castle, a great but moldering old house, where the Blythe spinsters live and where her mother was billeted 50 years before as a 13 year old child during WW II. The elder Blythe sisters are twins and have spent most of their lives looking after the third and youngest sister, Juniper, who hasn’t been the same since her fiance jilted her in 1941.

Inside the decaying castle, Edie begins to unravel her mother’s past. But there are other secrets hidden in the stones of Milderhurst, and Edie is about to learn more than she expected. The truth of what happened in ‘the distant hours’ of the past has been waiting a long time for someone to find it.

Morton once again enthralls readers with an atmospheric story featuring unforgettable characters beset by love and circumstance and haunted by memory, that reminds us of the rich power of storytelling."


Labai patiko. Nors buvo ir šiokių tokių kabliukų.
Tai istorinė drama, kurios siužeto dalis atitinka realybę ir laikmetį, t.y. realiai egzistuojanti veiksmo vieta, gyventojai ir galbūt kai kurie įvykiai yra paimti iš kronikų archyvų.

Veiksmas vyksta Kente, Mildenhurst pilyje ir Londone. Romano veiksmas padalintas į dvi tėkmes - vienas veiksmas vyksta dabartyje 1992m., o kitas - Antrojo Pasaulinio karo metu 1939-1941m. Pilna mistikos, iki pat paskutinių puslapių (iki epilogo) romaną gaubia nežinomybės skraistė. Tai šeimos drama, su skaudžiais išgyvenimais, nusikaltimais, taisyklėmis ir savomis paslaptimis.

Viskas prasideda nuo to, kad vieną sekmadienio rytą atkeliauja laiškas, kuris pavėlavo gerus 50 metų. Motina perskaičiusi jį, labai stipriai susijaudina, o dukrai iškyla klausimas kodėl, nes apie savo praeiti mama labai mažai ką pasakojo. Taigi, ji pradeda ieškoti atsakymų į ją kamuojančius klausimus.

Kaip jau sakiau knygoje buvo šiokių tokių 'kabliukų'. Dabarties veiksmo linija skaitėsi labai įdomiai ir greitai. Bet štai praeities linija - nelabai. Ypač pradžioje buvo labai sunku įsivažiuoti, suprasti seserų veiksmus ir apskritai kas prie ko, bet maždaug įpusėjus knygą viskas pasikeičia į gerąją pusę. Gal dėl to, kad jau yra atskleistos kai kurios paslaptys ir smulkmenos.


Vertinimas: 5/5
Leidėjas: Mantle
Metai: 2010
Apimtis: 673

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą