"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Karen Rose "Suskaičiuok iki dešimties"

"Paaiškėjus, kad keli iš eilės gaisrai susiję su žmogžudystėmis, į porininkus leitenantui Ridui Solidėjui paskiriama detektyvė Mija Mičel. Ridas, ilgus metus dirbęs ugniagesiu ir jau spėjęs tapti Gaisrų tyrimo tarnybos pareigūnu, pirmąkart susiduria su padegėju ir žudiku maniaku. Negana to, jo naujoji porininkė dar neatsigavusi po asmeninių sukrėtimų. Ridas abejoja, ar Mija jau pasiruošusi grįžti tarnybon.
Tačiau gaisrų bangai augant, Mijai ir Ridui nelieka kitos išeities, kaip tik peržengti per savo baimes ir imtis darbo. Juolab kad kiekvieną kartą piktadarys lošia vis drąsiau ir kelia vis didesnę grėsmę žmonėms, kuriuos Ridas ir Mija myli...
Ieškant padegėjo maniako, tarp Rido ir Mijos netikėtai užsimezga keistas ryšys. Galbūt tyrimas padės šiems žmonėms įveikti praeities šmėklas ir vėl į širdį įsileisti meilę?"

Klasikinis trileris, apie žudiką-manjaką. Pats knygos stilius ir įvykių pateikimo forma, man priminė filmo scenarijų. Šiaip manau būtų visai neblogas kriminalinis filmas, bet deja knygoje truko kibirkštėlės. Na liepsnų, žiauriai sudegusių kūnų ir kitaip išniekintų ir išdarkytų, o taip pat ir prievartos, ten į valias, bet vat kažkodėl nebuvo taip, kad skaitai ir vis norisi dar. Žudikas jau pasidaro žinomas vos ne ties viduriu knygos, o toliau yra ieškomi motyvai. Šiek tiek autorė "įbėrė" šiokių tokių prieskonių įdėjus aistringą romaną ir šiokius tokius tarp asmeninius santykius.
Užgesinus gaisrą name randama labai stipriai apdegusi mergina. Paaiškėja, kad ji žuvo ne dėl gaisro. Tačiau su viena žmogžudyste neapsieinama. Vis dažniau randami panašiai nužudyti žmones ir padegti. Prasideda manjako gaudynės ir motyvų ieškojimas. Tačiau netgi ir sunkiai dirbant tarp partnerių įsižiebia nenumaldoma aistra, kuri ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir ištraukia praeities skeletus iš spintos.
O šiaip į pabaigą net kiek jau pavargau skaityti. Bet vis tik vertinu šią knygą kaip neblogą, nes buvo ir smagių vietų. Į pabaigą įvykiai pakrypo nenumatyta linkme, bet viskas pasibaigė amžinu happy end'u. Kaip sakoma ...iškėlė dideles vestuves ir gyveno ilgai ir laimingai.


Vertinimas: 3,5/5
Leidėjas: Alma Littera
Metai: 2010
Apimtis: 504

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą