"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Danielle Steel "Gyvenimo dovana"

"Jaukias Vaitekerių šeimos Kalėdas aptemdo netikėta dukrelės Anės netektis. Šeimos idilė pradeda byrėti. Sesutės ilgesys palaužia ir Tomį - pavyzdingą mokinį, mokyklos ledo ritulio žvaigždę. Neišmanydamas, kaip pabėgti nuo sielvarto ir vienatvės, jis ima ristis žemyn, tampa viskam abejingas.
Tačiau vieną liepos dieną iš autobuso, važiuojančio į Čikagą, šiame miestelyje išlipa jaunutė kūdikio besilaukianti mergina. Ji neketina čia apsistoti. Bet užkandžiaujant vietiniame restoranėlyje akis užkliūna už skelbimo, siūlančio padavėjos darbą. Maribeta nusprendžia pasilikti. Netrukus susipažįsta su Tomiu, ir jaunuoliai įsimyli vienas kitą...
Galbūt jųdviejų meilė, labai nekalta ir kupina vilties, padės Tomio šeimai atsigauti ir susigrąžinti svajones? O dovana, kurią įteiks Maribeta, pakeis jų gyvenimą?"

Gana paprasta knyga. Daug nieko nereikalaujanti. Tokia ‘meilė – seilė’, bet paliečianti gana opią problemą.
Šeimoje miršta vaikas nuo meningito, kuris buvo ilgai laukiamas ir popinamas. Ir su jos mirtimis lyg ir visa šeima būtų mirusi.
Kitoje valstijoje 16m mergina po išleistuvių vakaro mokykloje pastoja. Banali istorija. Jis populiarus, ji pilka pelytė. Jam nereikia nei vaiko nei jos. Tėvai pašiurpę, išveja ją iš namų ir liepia nebegrįžti kol viskas nepasibaigs. Likimo ironija šią merginą suveda su vaiką praradusią šeima. Jie jai padeda, ji įsimyli į jų sūnų, jis į ją. Ji pagimdo ir atiduoda jiems vaiką įsivaikinti.
Be galo banalu, bet galvot nei kiek nereikia. Sueina poilsiui ar atostogoms. Tiesa, man jau gal į pabaigą buvo kiek per daug gražbylysčių ir amžinų aš tave myliu. Buvo kiek per saldu, nors suėjo gana gerai.


Vertinimas: 3/5
Leidėjas: Alma Littera
Metai: 2010
Apimtis: 200
Originalus pavadinimas: "The gift"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą