"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

John Grisham "Kalėdų nebus"

"Džonas Grišemas satyriškai pažvelgė į pernelyg išpūstą šventinio sezono ritualą, ir štai rezultatas: "Kalėdų nebus" – kuklus, bet nuotaikingas kūrinėlis apie Kalėdų šventės nuotykius. Prieš pat Kalėdas su žmona išlydėjęs vienturtę dukrą į tolimą kelionę, Liuteris Krenkas nusprendžia šiais metais Kalėdų nešvęsti, o išaušus gruodžio 25-ajai, išplaukti į kruizą po Karibų jūrą. Iš pradžių tokia idėja Noros Krenk nesužavi, bet, kaip sakoma, lašas po lašo, ir Liuteriui pavyksta užkrėsti žmoną džiaugsmingų atostogų lūkesčiais. Juk iš tikrųjų, kaip patogu nešvęsti Kalėdų: nereikia stumdytis sausakimšose parduotuvėse, galima atsikratyti nusibodusio pobūvio darbe, nereikia pirkti eglutės, atkrenta galvosūkis dėl dovanų ir dar šiek tiek lieka sutaupyta pinigų!

Deja... Vos pradėję įgyvendinti savo ketinimą, Nora su Liuteriu pamato, kad bandydami išvengti Kalėdų šurmulio, gali susilaukti neįtikėtinų, tiesiog neįsivaizduojamų padarinių.

Vis dėlto... Derėtų gerai apsvarstyti, ar pabėgti nuo Kalėdų – pati geriausia išeitis.

"Kalėdų nebus" – linksmas klasikinis pasakojimas apie tai, kokiu chaosu ir karštlige tapo gražiausios mūsų šventės tradicija."


Šiandiena per kelias valandas prarijau šią smagia ir nuotaikinga knygelę.

Tiesiog buvo be galo smagu iš šono stebėti kokia beprotiška karštligė apima žmones artėjant didžiausioms metų šventėms. Kaip visi tiesiog kraustosi iš proto ir šluote šluoja lentynas, be saiko leidžia pinigus. Kadangi aš pati jau kaip 5-eri metai galima sakyti nešvenčiu Kalėdų, tai visą tai labai nesunku pastebėti.

Taigi, dukrai išvažiavus į Perų metams, Liuteris ir Nora nusprendžia, kad šiemet jie Kalėdų tikrai nešvęs, o geriau už tuos pinigėlius nuvažiuos pailsėti. Kaip sakoma, kaip tarė taip padarė. Visi bėgioja, laksto, puošia, perka, tempia, o jie deginasi ir liekninasi ir ruošiasi pliažinėms ir saulėtoms atostogoms, bet štai Kūčių diena paskambina dukra ir praneša naujiena-siurprizą, kad ji grįžta su savo sužadėtinių namo švęsti Klėdų amerikietiškame stiliuje. Kaip pasiruošti per mažiau nei 12 val Kalėdoms, kai nieko nenupirkta ir neapgalvota?..

Kaip sakoma, knyga gerai nuotaika.


Vertinimas: 4/5
Leidėjas: Jotema
Metai: 2006
Apimtis: 176

1 komentaras: