"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Chao Hsiu Chen "Ryžiai nefrito puodeliuose: dvasingoji Kinija"

"Knygoje pasakojama apie Kinijos dvasingumą taip, kad skaitytojas suprastų, kokie lobiai glūdi savitoje jos kultūroje. "

Tai atsiminimų knyga, lyg mažoji autobiografija, be faktų. Knygoje autorės atsiminimai persipina su Kinijos tradicijomis ir kultūra. Dvasinga knyga, labai daug gerų minčių ir citatų. Buvo nemažai vietų kai sustodavau ir pasinerdavau į savo mintis.

Ši knyga tai nėra išsami studija, autorė tik supažindina su daugelių dalykų ir nukreipia kur galima rasti daugiau atsakymų. Knygoje nemažai pratimų, patarimų ir šiaip įdomios ir naudingos informacijos.

Taip pat netrūksta istorinių faktų, Kinijos išminčių posakių analizės, Budos pasisakymų ir daug daug visko.

Autorė yra gimusi ir užaugusi Taivane, bet dabartinių metu ji gyvena Europoje, bet su tėvyne širdyje. Ji ilgisi žmonių dvasingumo, išminties ir šimtamečių papročių. Labai dažnai prisimena savo tėvo ir savo dvasinio mokytojo pamokymus ir pasakojimus.

Taip pat pasakoja apie kai kurias tradicijas, tai ir lotoso pėdas (kai suvystydavo moterims pėdas, kad jos neaugtų), kad jaunuosius parinkdavo pagal gimimo datą ir horoskopą ir jie vienas kitą pamatydavo tik jau po vestuvių ceremonijos, apie vyro ir moters statusą, kad mergaitėms neleisdavo eiti į mokyklą ir tik su jos karta tai pasikeitė ir t.t.

Šioje knygoje yra visko po truputį ir kiekvienas tikrai ras kas jam bus įdomu ir kas patiks. Aš su didžiuliu malonumu perskaičiau ją ir net gi nemažai vietų atsišviečiau ir užsirašiau. Vis tik ši knyga ne tik pažintinė, bet ir praktinė.


Vertinimas: 5/5
Leidėjas: Gimtasis žodis
Metai: 2009
Apimtis: 256

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą