"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Richelle Mead "Blood Promise" (Kraujo pažadas)

Ir vėl grįžtu prie vampyrų ir fantazijų pasaulio. Tiesa, ši serija knygų man labai skaniai skaitosi. Kol kas kiek skaičiau visos patiko, ši irgi ne išimtis. Kol kas tai vienintelė tokio turinio serija, kurią skaitau su didžiausiu malonumu kai tik pasiseka gauti dar neskaitytą knygą. Pakanka įtampos, meilės ir kvailų poelgių. Malonu vėl išgyventi paauglystės aistras ir bėdas. Kuriam laikui tau vėl niolika ir į pasaulį žvelgi visiškai kitaip.
Knyga mažai kuom skiriasi nuo kitų nakties namų ar panašių serijų knygų, bet rašymo stilius, pateikimas ir istorijos rutuliojimas man yra priimtinesnis būtent šios autorės.

Praeitoje knygoje išgyvenusi mylimojo pagrobimą ir netektį, šioje Rose pasiryžta keliauti į tolimojo Sibiro platybes, iš kur yra kilęs Dmitrijus, susirasti jį ir išpildyti pažadą. Jei teko jam prisiekti, jei taip atsitiktų ir jis būtų paverstas strigoi (nežinau kaip pavadina lietuviškame vertime šią blogųjų vampyrų rūšį), ji jį susiras ir nužudys, bet neleis gyventi tokio gyvenimo ir žudyti žmonių. Palikusi savo geriausią draugę Lisą, nors ji prisiekusi ją saugoti ir kovoti dėl jos, ji traukia į bekrašte Rusiją ieškoti to, kas jai be galo brangus. Pirmiausiai ji patenka į Omską, kur susitinka ir susipažįsta su Dmitrijaus šeima. O iš ten iškeliauja su grupele strigoi medžiotojų į Novasibirską. Tame didžiuliame mieste jai ir pavyksta susirasti jį, bet minutėlei ji sudvejoja ir atsiduria jo kaline. Tos dvejonės niekaip neleidžia jai apsispręsti, ji vis abejoja ar tai jos jėgoms žiūrint į šias tokias mielas akis durti d į širdį. Tačiau kartais žmones keičiasi ne tik išore, keičiasi ir jų požiūris, poelgiai ir mintys. Visą tai matant pradeda tirti dvejonės ir ryžtas vis didėja. Nors ne visuomet viskas pavyksta, kad ir kaip esi pasiryžusi ir stengiesi.

Knygos pabaiga labai intriguojanti, tai žadina norą ir toliau ieškotis kitų knygų ir skaityti. Istorija pilna įtampos ir nuotykių, aistros ir savitvardos, sąmokslų kūrimo ir spąstų paspendimo bei garbės sąvokų. Tarpusavio santykiai, draugystė, meilė, vilionės. Kaip išgelbėti geriausią draugę, kai jus skiria vandenynas, o delsti negalima nė sekundės.
Tikrai gera knyga, smagiai ir greitai skaitėsi.

Kol kas lietuviško vertimo nėra, bet tai tik laiko klausimas.


Vertinimas: 4/5
Leidėjas: Puffin books
Metai: 2010
Apimtis: 512

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą