"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. lapkričio 8 d., antradienis

Merri Hiatt "The Magical Christmas Cookies" (Magiški kalėdiniai sausainukai)

Nedidelis, bet tikrai labai kalėdinis apsakymas, tiesiog persunktas šventinės nuotaikos ir dvasios. Kadangi knygelė labai plona, tai neprireikė nė valandos jai perskaityti. Tačiau perskaičius paliko gera viduje, įkvepia ir suteikia viltį. Kažkaip nenorom pradedi tikėti stebuklais ir kyla nors daryti gerą. Gal kiek per anksti pradėjau skaityti tokio pobūdžio literatūrą, bet kažkaip norėjosi kažko šilto, gražaus ir teikiančio vilties. Pati istorija labai paprasta ir nieko ypatinga ir labai panaši į kitas tokio pobūdžio knygas ir apsakymus, bet man kartais reikia kažko panašaus, kurie padeda vėl ir vėl pajusti Kalėdų šventės magiją.

Miestelis skendi nesėkmėse ir nelaimėse. Nemažai šeimų paskendę skolose, daugybe bedarbių ir benamių žmonių. Ir štai artėjant nuostabiam metui ir pačiai gražiausiai metų šventei Holly taip norėtų padėti visiems, suteikti miesteliui vilties. Ji dirba valgykloje benamiams, ji kasdien mato skurdą, neviltį ir skausmą. Jos magiškaisiais sausainukais netiki net jos dešimtmetė dukterėčia Vanesa. Holly nepasiduoda, iškepusi sausainius, ji juos slapčia įdeda Davidsonų šeimai. Jauna šeima, auginanti metų neturinti vaiką, visai sugniuždyta, abu bedarbiai, neapmokėtos sąskaitos auga, net Kalėdoms tikriausiai liks be elektros dėl neapmokėtų skolų. Rasti sausainukai jiems suteikia nemažai džiaugsmo. Jie labai skanus, bet štai netikėtai sausainukų magija pradeda skleistis ir pildytis.
Tačiau Holly nenori ties tuo sustoti ir nuleisti rankų. Ji pasiūlo Laurai Davidson kartu kepti šiuo ypatingu sausainius ir pardavinėti miestelio žmonėms, o kas negali susimokėti tiesiog dovanoti. Taigi, žiupsnelis užuojautos, šlakelis gailesčio ir kremas iš vilties sukūrė Kalėdinį stebuklą mažame miestelyje, atnešė viltį, džiaugsmą ir šeimos židinio šilumą. Bet kaip Vanesa pasakė galbūt magija Kalėdinių sausainuku randasi visai ne pačiuose sausainiuose, bet žmonių poelgiuose po to kai jie paragavo jų.
Štai tas stebuklingas sausainukų receptas, kuris atnešė į miestelį džiaugsmą ir viltį ir apgaubė Kalėdinio stebuklo skraiste. Reikia maišant sausainių tešlą į ją įdėti žiupsnelį meilės, šlakelį vilties, dvi svajones, kurioms neįmanoma išsipildyti, vienas puodelis įkvėpimo, du šaukštai atleidimo, 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Na ir žinoma, pats pagrindinis ir slapčiausias ingridientas yra du žiupsneliai Kalėdų stebuklo magijos. To nenusipirksi parduotuvėje, tai turi sklisti iš vidaus, iš širdies. Tuo reikia tikėti. Ir tuomet sausainiai bus patys skaniausi visame pasaulyje ir būtinai skleis savo magiją ir šilumą. Ir tik tuomet sulauksite Kalėdinio stebuklo. Tereikia tik tuo patikėti.


Vertinimas: 3/5
Leidėjas: CreateSpace
Metai: 2011
Apimtis: 56

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą