"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Jemma Forte "Dievaitė dėvi Gucci"

"Frena visą gyvenimą pavydėjo žvaigždėms ir svajojo tapti garsia aktore. Ir štai, praradusi darbą ir mylimą vaikiną, netikėtai gauna progą šią svajonę įgyvendinti – garsi Holivudo aktorė Karolina Meison, visų vadinama panele M., priima Freną dirbti asmenine padėjėja.
Tačiau greitai ima aiškėti, kad naujosios pareigos nė iš tolo nėra tokios šaunios, kaip tikėjosi Frena: nuo botulino injekcijų priklausomai aikštingai garsenybei ji kasryt turi atvežti sveikuoliškos kavos, o paskui kiaurą dieną tenkinti jos įgeidžius.
Susikaupusias nuoskaudas Frena guldo dienoraštyje. O kai plūkiantis pas panelę M. nebelieka laiko bendrauti su draugais ir nutrūksta besimezgantys santykiai su svajonių vyru, vis dažniau savęs paklausia – ar verta taip aukotis?
Galų gale kantrybės taurė persipildo. Ateina laikas panelei M. sužinoti kelias gyvenimo tiesas, o Frenai – susigrąžinti gyvenimą ir mylimą vyrą..."


Knyga iš "chick lit" serijos, bet tikrai ne pati geriausia. Man pasirodė, kad tai miksas "Bridžitos Džouns dienoraščio" ir "Ir velnias dėvi Pradą". Skaitėsi labai lengvai ir greitai, ir tikrai nenuobodžiai, vietomis kvatojau iš širdies. Bet buvo nemažai vietų, kurios buvo be galo lėkštos, banalios ir kvailos, vienu žodžiu, kur gerokai nusišnekama. Vat tos vietos labiausiai ir gadino visą vaizdą ir skaitymo malonumą, nors ir ne nervino. Siužetas labai paprastas ir niekuom neypatingas, bei būdingas visoms panašaus pobūdžio knygoms.

Frančeska Masi - tai trisdešimtmetė moteris, kuri vis dar skraido padebesiais ir žavisi paaugliškomis svajonėmis, ir rašinėja apie savo bendradarbius ir viršininkus. Ji dirba vienoje kompanijoje atstove spaudai, bet svajoja ir deda be galo daug pastangų į aktorės karjerą. Tačiau geriausią ką ji padarė, tai nusifilmavo siaubingoje ir neskoningoje reklamoje, kurią pamatę žmones tiesiog leipsta juokais.
Štai vieną dieną dėl savo pomėgio rašinėti darbo metu, ji netenka darbo, vaikinas ją palieka dėl kitos ir jai atrodo, kad žemė tiesiog slysta iš po kojų. Netikėtai jai pasiūloma tapti žymios aktorės asmenine padėjėja. Ir jai šis darbas atrodo lyg visų jos svajonių išsipildymas, juk ji tiek daug svajojo apie "žvaigždišką" gyvenimą, o štai dabar ji pati galės suktis tarp įžymybių, kalbėtis su jomis ir net gi galbūt jai labai labai pasiseks ir ji pati taps viena iš jų.
Tačiau ne viskas taip gražu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, jei tenka patirti visiškai priešingus jausmus ir jos viršininkė jai atrodo, lyg monstras iš pragaro. Visame tame nesėkmių, pažeminimų ir nevilties sūkuryje, ji sutinka JĮ - savo tikrąją meilę, o taip pat pradeda rašyti knygą apie savo viršininkę ir visą tai ką ji patyria darbe.
Kai viskas pradeda byrėti ir jos princas pasirodo visai ne princas, jei nusišypso didžiulė laimę. Jos knygą, draugės dėka, pastebi režisieriai ir nori statyti filmą pagal ją, jos buvusios viršininkės vaikinas pasiūlo su juo sudalyvauti Oskarų teikimo ceremonijoje. Ar gi nepasakiškas gyvenimas, kai visos tavo svajonės pradeda pildytis? Bet kaip su meilė, kaip ją susigrąžinti?...

Knygoje pilna įžymybių kasdienio gyvenimo subtilybių, Oskarų ceremonijos blizgesio ir spindesio. Ir žinoma, meilė, meilė, meilė...
Kaip jau minėjau, tai lengvas skaitaliukas, kurį perskaičius paprasčiausiai iš karto ir pamiršti. Labai tinkamas kelionei ar poilsiui. Man labai sutrumpino kelių valandų kelionę traukiniu po sunkių paskaitų.


Vertinimas: 3/5
Leidėjas: Alma littera
Metai: 2011
Apimtis: 312

1 komentaras:

  1. varčiau šitą knygą ir galvojau ar imt ar neimt, nes "Velnias dėvi pradą" man visai patiko, tai lyg ir norėjau... Bet neėmiau ir panašu, kad gerai padariau. Sakyčiau šauniausias knygos aprašas kokį teko skaityt, nes labai glaustai ir informatyviai apimta, tai tikrai nudžiugino, dabar bent žinau, kad pirkt neverta, o iš bibliotekos gal prie progos ir pagriebsiu akim permest

    AtsakytiPanaikinti