"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

"The man Booker Prize 2011" trumpasis sąrašas

Šiandiena rugsėjo 6 dieną paskelbtas trumpasis sąrašas knygų, kurios pretenduoja į titulą Booker'io laimėtojas 2011, o tos knygos autorius pretenduoja į nemažą piniginį prizą.
Taigi, šiais metais į Booker'io premiją pretenduoja:

1. Julian Barnes "The sense of ending" (Pabaigos nuojauta)

Autorius gimė 1946 m. Leicester, Jungtinė Karalystė. Yra devynių romanų autorius. Jo romanas "Floberio papūga" (2011 m., Baltos lankos) 1984 m. buvo atrinkta į Man Booker Prize trumpąjį sąrašą. Julian Barnes yra pirmasis anglas, kuris apdovanotas Prix Medicis. Romanas "England, Englad" (Anglija, Anglija) pateko į Booker'io premijos trumpąjį sąrašą 1998 m., o romanas "Arthur and George" (Artūras ir Džordžas) - 2005 m. Šiuo metu autorius gyvena Londone.

2. Carol Birch "Jamrach’s Menagerie " (Jamrach'o žvėrynas)

Carol Birch yra 9-ių romanų autorė. Jos du romanai "Scapegallows" (Kartuvių stulpas ??) ir "Turn Again Home" (Vėl sugrįžti namo) buvo patekę į Booker premijos ilguosius sąrašus. Autorė yra laimėjusi Geoffrey Faber apdovanojimą ir David Higham apdovanojimą. Šiuo metu ji gyvena Lancashire.




3. Patrick deWitt "The Sisters Brothers" (Sesrys Broliai)

Patrick deWitt gimė 1975 m. Britų Kolumbijoje, Kanada. Jam teko gyventi Kalifornijoje ir Vašingtone. Šiuo metu rašytojas su žmona ir vaiku gyvena Oregone. Jo pirmasis romanas "Ablutions" (Apsiplovimai) 2009 m. ir buvo New York Times redaktorių pasirinkimas (t.y. pakliuvo į rekomenduojamu perskaityti knygų sąrašą). Jis parašė filmui "Terri", kurio režisierius Azazel Jacobs, scenarijų. Šis filmas bus pristatytas per Sundance film festivalį šį sausį.

4. Esi Edugyan "Half Blood Blues"

Esi Edugyan yra pabaigusi Viktorijos ir Johns Hopkins Universitetus. Savo pirmąjį romaną ji parašė kai jai buvo 25-eri metai. Antrasis jos romanas "Life of Samuel Tyne" (Samuel'io Tyne gyvenimas) buvo išleistas ir kitose šalyse ne tik namie. Šiuo metu rašytoja gyvena Viktorijoje, Britų Kolumbija.



5. Stephen Kelman "Pigeon English" (Balandis anglas)

Stephen Kelman gimė Luton mieste 1976 m. Baigęs studijas jis dirbo įvairiausius darbus, buvo sandėlininku, slaugos specialistas, dirbo marketingo srityje ir vietinės valdžios administracijoje. Tik 2005 m. jis nutaria rimčiau užsiimti rašymu. Iki šiol yra parašęs kelis scenarijus, bet "Pigeon English" yra jo pirmasis romanas.




6. A. D. Miller "Snowdrops" (Snieguolės)

Gimė 1974 m. Londone, studijavo literatūrą Cambridge ir Princeton universitetuose. Prieš prisijungiant prie žurnalo "The economist" jis dirbo prodiuseriu televizijoje. Nuo 2004 m. iki 2007 m. buvo žurnalo korespondentas Maskvoje, labai daug keliavo po Rusiją. Jis yra audringai sutiktos šeimos istorijos "The Earl of Petticoat Lane" (Wm. Heinemann, 2006) autorius. "Snieguolės" yra jo pirmasis romanas. Jau dabar teisės išleisti šią knygą buvo parduotos 20-iai šalių. Romanas bus išverstas į 19-iką kalbų. Šiuo metu rašytojas su žmona ir dukra gyvena Londone.

Plačiau apie tai galima pasiskaityti The man Booker Prize svetainėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą