"A book must be the axe for the frozen sea inside us"

Franz Kafka



2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

P. C. Cast, Kristin Cast "Destined" (Nulemta)

Tai devintoji knyga "Nakties namų" serijoje. Vis tikiuosi ir laukiu, kad naujai pasirodysianti knyga bus finalinė, bet ne... Ir ši nėra... Kaip sakoma reikia laukti tęsinio, tik jau nebežinau ar beverta tą daryti, nes su kiekviena naujai pasirodančia knyga pati istorija vis prastėja ir nuobodėja. Ir kaskart vis neįdomiau darosi šią seriją skaityti. Šią seriją pradėjau skaityti prieš porą metų. Pati pirmoji knyga gal ir nebuvo pati įdomiausia ir stipriausia, bet vis tik kažkuom užkabino, kad nutariau ir toliau skaityti sekančias knygas, kurios tikrai jau daug smagiau skaitėsi. Žinoma, atrasdavai kiekvienoje savų pliusų ir minusų, tačiau man susidomėjimas šiomis knygomis tęsėsi iki septintosios knygos, nuo kurios, kaip man atrodo, viskas eina nuobodyn. Šioje dalyje nors ir buvo veiksmo, bet vis tiek viskas pasirodė vien blevyzgos ir ginčai. Vis laukiau kada įvyks kažkas tikrai esminio ar sukrečiančio, kad apverstų siužetą aukštyn kojom, bet ir šį kartą šnipštas - nieko. Kaip ir praeitoje knygoje tikėjausi daug, nes baigėsi įdomiai, bet nusivyliau ir nepateisino mano laukimo. Skaitant apimdavo, toks jausmas, kad viskas sukasi uždarame rate ir vien apie tą patį. O visi įvykiai rutuliojasi vos ne tą pačią dieną. Lyg viskas stovėtų vietoje, nors veiksmas vyksta. Tie patys įvykiai yra rutuliojami per paskutines tris knygas - "Burned", "Awakened" ir "Destined". Patariu šias knygas skaityti viena po kitos - iš karto. Taip bus paprasčiau sekti pasakojimą, o be to, gal neapims nuobodulys ir liūdesys bandant atgaminti tai ką esi skaitęs prieš gerų pusę metų ar nelankys jausmas, kad kažkur kažkada aš jau tai girdėjau. 

Taigi, ir toliau vyksta nebyli kova tarp Zojos ir Neferet. Tik šį kartą Zoją gina jos karžygys Stark. Kolona paleidžia savo mylimiausią sūnų Rephaim, kuris Nix dėka įgauna žmogiškąjį pavidalą nakties metu. Nakties namuose pasirodo ir naujasis veikėjas - Aurox. Jis be galo žavingas vaikinas, savo išvaizda patraukia visas merginas, tačiau jame yra ir kažkas atgamtiško. Tik Zoja jaučia, kad nuo jo sklinda tamsos jėgos, tačiau kažkur giliai giliai slepiasi ir žmogiškoji siela. Ir tik Neferet žino, kad jis buvo sukurtas būti jos pačiu slapčiausiu ginklu. Mirus Zojos mamai, ji turi atlikti išlaisvinimo ritualą,toje pačioje vietoje, kur buvo atimta jai gyvybe. Neferet tikslas - bet kokiais būdais sutrukdyti, kad tas ritualas neįvyktų ir tam ji pasitelkia Aurox'ą. Dabar tik nuo pačios Zojos priklauso ar jai pavyks pažadinti žmogiškąjį  pradą Aurox'e ir išgelbėti tiek jį, tiek savo draugus. Taip pat yra toliau rutuliojami Zojos ir Starks'o bei Stevie Ray ir Rephaim tarpusavio santykiai ir meilės istorijos.

Kuomet pirmąsias šešias knygas skaičiau vieną po kitos jos tikrai kažkuom mane patraukė ir užkabino. Kaip sakoma, skaitant jas I did have fun. Bet, deja, to negalėčiau pasakyti apie paskutines. Jų jau teko laukti ir tarp skaitymų susidarydavo geri pusę metų tarpai. Kai kas pasimiršo, kai kas atsigamino, kai kas atsikartojo, bet jos taip ir nepagavo manęs. Belieka dabar laukti sekančios šios serijos knygos ir tikėtis, kad autorės tikrai sukurs kažką įdomaus ir siužete atsiras esminių perversmų arba tiesiog, dabar padėti riebų tašką ties šia serija...


Vertinimas: 2,5/5
Leidėjas: ATOM
Metai: 2011
Apimtis: 352 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą